Rubrieken

De webredactie heeft zeven personen die wonen en/of werken in De Pijp bereid gevonden om elke twee maanden een bijdrage te leveren. Ze laten, ieder vanuit zijn hun specialisme, licht schijnen op De Pijp. De vorm is die van de rubriek. De meesten zijn lid van de Huurdersvereniging.

Maarten Wesselink
Fotograaf Maarten Wesselink verzorgt de rubriek Camera De Pijp. Hij woont in De Pijp en is secretaris van de Huurdersvereniging. In zijn rubriek laat hij persoonlijke keuzes zien uit zijn foto’s van De Pijp.

Boudewijn Rückert
Beeldend kunstenaar Boudewijn Rückert is beeldend kunstenaar. In zijn rubriek Beeldcolumn levert hij verfrissend commentaar bij foto’s en gevonden beelden over wonen en andere zaken. Rückert woont in De Pijp.

Ton van der Tas
Prentenverzamelaar Ton van der Tas laat 19e en vroegtwintigste eeuwse prenten zien van sociale woningbouw in De Pijp en plaatst die in een historische context. Hij woont in De Pijp. Titel van zijn rubriek: De Pijp Van Toen.

Max Drath
Architect Max Draht legt in zijn rubriek ‘Duurzaam Wonen uit wat er volgens hem allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning. Daar hoort ook duurzaam leven bij.

Guido Zijlstra
Huurrechtspecialist Guido Zijlstra zet helder uiteen waar huurders tegenaan kunnen lopen bij corporaties en huisjesmelkers. Niet voor niets heet zijn column Op Het Spreekuur: hij behandelt zaken die hij in de praktijk op spreekuren zelf tegenkomt.

Rikus Spithorst
Columnist Rikus Spithorst schrijft voor de Huurdersvereniging de rubriek de Huurcolumn. Spithorst woont in De Pijp. Hij zet zich al jaren in voor beter openbaar vervoer.

Irene Maas
Irene Maas helpt als wooncoach op haar spreekuur in Wijkcentrum De Pijp mensen bij het vinden van een nieuwe huurwoning. Maas woont in De Pijp. Haar rubriek De Wooncoach gaat over haar spreekuurervaringen.