Uitnodiging informatieavond huurverhoging 22 mei

Plaats van handeling: Huize Lydia aan het Roelof Hartplein. Woensdag 22 mei, 20:00 uur

Geachte heer/mevrouw,

De kans is groot dat u van uw verhuurder een brief heeft gekregen over de huurverhoging per 1 juli aanstaande. Ook dit jaar mag de huur meer stijgen dan de inflatie. Goed nieuws is dat corporaties in veel gevallen een lagere verhoging zullen vragen. Wist u dat de huurverhoging (juridisch gezien) een voorstel is en dat u de huurverhoging niet altijd hoeft te accepteren? U kunt er bezwaar tegen maken. Onderhoudsgebreken kunnen bijvoorbeeld een reden zijn om bezwaar te maken, net als fouten in het voorstel. Is uw inkomen sinds 2017 gedaald, dan kan soms een deel van de extra huurverhoging uit voorgaande jaren worden teruggedraaid.

Informatieavond
Voor de huurders in Stadsdeel Zuid organiseren wij samen met Huurdersbelang Zuid een informatieavond over de huurverhoging. Daar zal Oscar Vrij (coördinator !Woonteam Zuid) uitleggen hoe u bezwaar kunt maken tegen die verhoging. Ook andere vragen over huurverhoging kunt u die avond stellen. Bestuurders van beide huurdersverenigingen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De informatieavond vindt plaats op 22 mei in Huize Lydia.
Aanvang: 20:00 uur (Inloop vanaf 19:45 uur). Einde: 22:00 uur.

U bent van harte welkom.

Jan Reinders (Voorzitter Huurdersvereniging de Pijp)

Meer informatie over de huurverhoging vindt u op de website huurverhoging.nl en in het !Woon-magazine dat begin mei verschijnt.

Wees de eerste om een reactie te geven on “Uitnodiging informatieavond huurverhoging 22 mei”